dimos-palama

Δήμος Παλαμά

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Ε.Π.Θ. συνεχίζει την ψηφιακή επεξεργασία των εκπαιδευτικών ταινιών της με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση και διάθεση του αρχειακού υλικού στον δικτυακό της τόπο.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας σχεδίασε μια ιστοσελίδα όπου μπορούμε να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτόν.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ? αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

GREENPEACE (ελληνική έκδοση)

Η επίσημη ιστοσελίδα της διεθνούς οργάνωσης με πληροφορίες για τη δράση της στην Ελλάδα και τις εκστρατείες της απέναντι στα τοξικά, τα μεταλλαγμένα και την παράνομη θήρευση σπάνιων ειδών.

"Οικοσκόπιο" της WWF Ελλάς

Το οικοσκόπιο του WWF Ελλάς είναι μια συγκεντρωτική απεικόνιση πληροφοριών για το ελληνικό περιβάλλον. Στόχος του είναι να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα άμεση, έγκυρη και κατανοητή πληροφορία για το περιβάλλον της χώρας μας.

Το e-Bug αποτελεί ένα ελεύθερο στη χρήση -δωρεάν- πανευρωπαϊκό υλικό για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Αφορά στους μικροοργανισμούς και ειδικότερα στα μικρόβια, κανόνες υγιεινής, αλλά και στην ορθή χρήση αντιβιοτικών και εμβολίων.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
1ο Δ.Σ. Γιαννιτσών

1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά.

1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Η δικτυακή Πύλη του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων παρέχει ενημέρωση και χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ψηφιακό Σχολείο

Η Πύλη «Ψηφιακό Σχολείο» του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. παρέχει μέσω του διαδικτύου ψηφιακή υποστήριξη στη διδασκαλία των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το «Σχολικό δίκτυο» διαθέτει εκτεταμένη και σύγχρονη δικτυακή υποδομή και παρέχει πλειάδα ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σπουδαστές.

Εκπαιδευτική Πύλη ΥΠ.Ε.Π.Θ (e-yliko)

Η Εκπαιδευτική Πύλη «www.e-yliko» δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη συγκέντρωση εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού για την περαιτέρω αξιοποίηση των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση.

Ελληνική Πύλη Παιδείας - eduportal.gr

«Ελληνική Πύλη Παιδείας». Δικτυακή Πύλη Εκπαίδευσης με χρήσιμο υλικό για όλες τις βαθμίδες και νέα της εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικό υλικό, σύνδεσμοι, πολυμέσα, παιχνίδια, άρθρα, ανακτήσεις κά.

Δικτυακός τόπος για τη διδασκαλία της Γεωγραφίας

Ο δικτυακός τόπος «e-γεωγραφία» δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Γεωγραφίας. Διατίθενται σενάρια διδασκαλίας, φύλλα εργασίας, πολυμεσικό αλλά και συμβατικό υλικό.

Η Πράσινη Πρίζα

Ο ιστοχώρος «Η Πράσινη Πρίζα» προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες για δημιουργικές ασκήσεις, εργασίες και δραστηριότητες για μικρά παιδιά. Επίσης παρέχεται παιδαγωγικό υλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

e-selides.gr

Διαδικτυακές Σελίδες Παιδείας ? e-selides.gr» Ένας διαδικτυακός χώρος για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Περιέχει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, ασκήσεις on-line, forum, εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Με το «Google Art Project» μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά σε πολλά μουσεία του κόσμου και να θαυμάσετε τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματά τους. Κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ιστοσελίδα της Μάθησης

Την «Ιστοσελίδα της Μάθησης» δημιούργησε μια μικρή ομάδα δασκάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με σκοπό να δημιουργήσουν ένα εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης βασισμένο σε ανοικτό λογισμικό (Moodle).

Παιχνίδια για την αυλή

«Παιχνίδια για την αυλή». Μια αυλή γεμάτη με παιχνίδια που παίζονται στα σχολικά προαύλια, στα πάρκα ή σε κάθε ανοικτό χώρο. Μας τα έστειλαν οι μικροί μας φίλοι και φίλοι μας που δεν είναι πια μικροί, αλλά νιώθουν σαν παιδιά!

Όλοι οι υπερσύνδεσμοι οδηγούν σε εξωτερικούς δικτυακούς τόπους Εξωτερικός δικτυακός τόπος και γι΄ αυτό ανοίγουν σε νέο παράθυρο. Δε φέρουμε καμιά ευθύνη για τυχόν τροποποίηση στο περιεχόμενό τους.